Messehallen

At tage til en yogafestival har jo absolut intet med en shoppingtur at gøre!
Men skal man som virksomhed sælge sit produkt, så er det med at komme ud til de rette kunder. Og de virksomheder der sælger udstyr til yogier....ja de skal selvfølgelig være på en yogafestival :)
Nogle gange kan jeg godt synes det er lidt irriterende at have et væld af boder rundt om mig, når jeg egentlig bare kommer for at blive inspireret af yogaen. Men denne her gang, var det helt anderledes! Det var boom af inspiration i sig selv at gå ind i den messehal!

Hvis du har fulgt med i EXPO-serien, så ved du, at denne del skulle indeholde mit møde med den vidunderlige Chelsea fra Pasadena.
Men det bliver lige udsat. Hun er ikke færdig med sit indlæg der skal sendes til mig...så tålmodighed...det kommer :)

Til gengæld bliver der mere plads til min tur i messehallen. Det var mere end blot en rundtur i IKEA. Der var fyldt med spændende ting og sager. Kendte materialer sammensat på nye måder.

SUB Yoga indenfor

Det der særligt fangede min opmærksomhed, var yogaboard. Det har samme funktion som det, man bruger, når man laver yoga på vandet; Et stand Up Paddleboard (også kaldet SUB Yoga). 
Det her yogaboard, kan bare bruges indendørs! Mega smart!

Jeg er simpelthen vild med SUB yoga! Mest af alt fordi det er anderledes og så forbistret udfordrende! (MEN FEDT!)
Alt det, der umiddelbart ser let ud, bliver ændret på et split-sekund, fordi man er på et gyngende bræt.
De steder jeg har oplevet det ”live”, padler man ud i et lille solrigt, havneområde og fæstner padlebodardsne med et anker. Derved flyder de ikke rundt og det bliver en lille smule lettere. Samtidig kan man holde sig i en gruppe og have en underviser der ikke smutter væk 😊.
Jeg har set andre, temmelig ”hard-core-yogier” flyde rundt alene, imens de står på hovedet…Det er ret imponerende!

Jeg har søgt efter en drop in klasse, hver gang jeg har rejst ud, men ikke været heldig at finde én endnu, hvor jeg kunne nå at komme med.
Til gengæld har jeg nu fundet en del steder, hvor det er muligt, både at droppe ind, tilmelde sig hold og blot leje et board, så man kan lege rundt😊
Jeg gjorde det selv efter yogafestivallen – havde lige et par timer inden jeg skulle hjem.
Først bare for at sejle lidt rundt og se området fra et andet perspektiv, men testede selvfølgelig også mine evner…det skal man da 😊

Nå men tilbage til markedspladsen, og det indendørs paddleboard.
Når man nu som jeg, ikke har muligheden til hverdag, for at lave SUB yoga, så er det jo ideelt at kunne træne sig op til det.
Det er der et firma fra Tyskland der tilbyder yogaboardet, der hedder Strobel & Walter.

Egentlig vil jeg sige, vi er tilbage til et gammeldags vippebræt, der ”bare” er blevet til et bræt i stedet.
Men det er sådan set lige gyldigt. Funktionen er perfekt, og det er genialt tænkt!
Jeg afprøvede det, og det er virkelig ikke ret nemt. Det kræver pænt meget, at skulle gennemføre en yogalektion på 90 minutter. Både at skulle holde balancen, trække vejret, holde et fokus, så man ikke vælter – og styrke!

Opfinderen og ejeren af yogaboardet, Patrik Walter, fortalte mig, at det ikke er ude ret mange steder endnu – jo i USA og Tyskland(selvfølgelig). Men ellers ikke over atlanten. Her er vi stadig lidt bagefter.
I Europa er det England og Tyskland der er fremme i skoene med yogaboardet. Så det er noget af det, jeg skal huske at kigge efter, når jeg skal til Tyskland 😊

yogaboard m Patrick.jpg

I mellemtiden skal jeg i hvert fald teste mere SUB Yoga af! Det er fedt!
Pt. har jeg hørt om 1 sted i mit nær område; Surf Agency I Århus.

På Malta ved jeg helt sikkert også der er et sted; Ved sct. Julians Bay er der et stort studio; SUB Yoga & Fitness. Så skal du til Malta på ferie eller buisness-trip, så sig til, så vil jeg gerne sætte dig i kontakt med Rosita. Hun kan hjælpe dig med at booke en klasse 😊

Klang skåle

Er du vild med klangskåle og gong meditation, så var det et paradis at komme ind i messehallen! Der var den skønneste vibration i hallen.

Lynda Arnold havde en lille seance da jeg var derinde. Virkelig dygtig kvinde!
Selvfølgelig var der også mulighed for at købe klagskåle, gongér, tibetanske klokker, tæpper, malerier, udsmykning til lokaler og smykker af alle arter, i nærheden.

Vil du vide mere om Lynda eller måske lytte til hendes lydmeditationer, så kig ind forbi hendes hjemmeside her

Mobilt yogastudio

Apropos udsmykning af lokaler, så var der et virkelig smart koncept; Mobilt yogastudio.
Jeg selv kører jo ud og underviser og medbringer alt nødvendigt materiale.
Men det her er virkelig gennemført! Alt er medbragt – som i ALT!
Du skal bare have et lokale, så kommer Kristle Bulleman og hendes crew ud og forvandler det.

Der er lyd, planter, yogamåtter, meditationspuder, tæpper, klagsskåle, pøller, blokke, og sågar et baggrunds-tæppe, så det forstiller, at du er ude i en regnskov.
Hvis du er en mere "strand-yogi", så kan du bare vælge tema derefter. Smart!

Da jeg gik rundt i hallen var det – ja – som at gå rundt i en hal. Men da jeg gik forbi standen hos Inspirational Ambiance, blev jeg virkelig betaget af synet.
De tilbød mig at sætte mig ind på én af meditationspuderne. Det gjorde jeg selvfølgelig, og jeg siger dig; Den summende lyd af klangskåle og enorme menneske-mængde omkring mig fadede ud.
Jeg gled stille ind i en ro, til lyden af et vandfald og kvidrende fugle. Det var ikke en støjende, forvirrende lyd, men rolig og dejlig stemning der fyldte mig krop.
SÅ skønt!
Som sagt, er det muligt at leje dette set-up. Alt efter tid er prisen sat derefter.
Jeg vil absolut opfordre til, at sætte dette i værk, hvis du har tiden, overskuddet og selvfølgelig økonomien hertil. Det er da virkelig fedt!
Vil du se nærmere på, hvad de tilbyder, så klik ind på deres hjemmeside her

Inspiration Ambiance.jpg

Børne- og familieyoga

I USA er børneyoga en helt naturlig del i yogaens verden; Yoga er for alle, og du skal helst kende til yoga før du overhovedet bliver født 😊
Derfor er børneyoga selvfølgelig repræsenteret til enhver yogafestival.
I messehallen var der derfor også en stand med materialer og litteratur til brug indenfor børneyogaen.

Det allerfedeste med børneyogaen var faktisk til yogafestivallen, at selveste Teresa Anne Power, var med! Hun skulle undervise i familieyoga!
Teresa er kendt for at være den internationale børneyoga-ekspert og har udviklet materialet The ABCs of yoga for kids
 

Samtidig er Teresa Anne Power også stifteren af The international Kids Yoga Day (den internationale børneyoga dag), der i år løber af stablen for 3. gang.
(Der må gerne sættes kryds i kalenderen d.6.april 2018)

KYD.jpg

Jeg skulle vælge mellem familieyoga og Butti yoga, efersom disse var på samme tid.
Eftersom det var MEGA svært at vælge, blev valget (heldigvis for mig) taget for mig; Jeg havde jo ikke mine børn med, lokalet inde ved familieyogaen var propfyldt og de sidste der blev lukket ind, var de personer uden børn…..Derfor valgte jeg Butti-yoga (hvilket var SUUUUUPER sjovt!). Så der kan man jo bare se.

Jeg prøvede at finde Teresa bagefter. (Det kunne jo være jeg var heldig at få en micro-kort snak med hende…altså hvorfor ikke??)
Men det var jeg ikke denne gang. Pyt. Jeg får måske chancen en anden gang.

Aerial yoga

Hvis du ligesom jeg, er til yoga i forskellige kontekster, så skal du også prøve Aerial yoga!
Her er der slynger boltret fast i loftet.
Jeg har kun prøvet det en enkelt gang og jeg gør det gerne igen! En legeplads siger jeg bare!
Oven i det, så kunne jeg mærke, at det blev muligt at komme ud i stillinger, der ikke lige var mulige for mig, på det givne tidspunkt.

På messen var også virksomheden Up Flying Yoga. Udover at uddanne yogalærere og et "alm" yogastudio, så har de et stort salg ved siden af, af slyngerne til at boltre fast.
Det særlige her er, at de også har et stativ, så du ikke behøver krogen i loftet.
Up Flying yoga - tjek dem ud her

Det kræver plads – meget plads, i sær hvis det er til flere end kun dig selv. Men jeg synes faktisk det er ret smart.

Jeg selv har ikke lige muligheden for at sætte sådan en slynge op hjemme, og ville jeg undervise i dette, (eller tilbage til det mobile yogastudio), så er det da mega smart!

Hvis du vil prøve Aerial yoga, kender jeg en super sød og utrolig kompetent yogalærer; Anne Evermann. Bor du ikke lige i nærheden, så er det selvfølgelig et stykke vej, men hun er absolut værd at rejse efter😊


Udover at det er super inspirerende til mig som underviser, så var turen rundt i messehallen et mekka, i forhold til mit netværk; Jeg fik snakket med utroligt mange mennesker. Mange flere end forventet. 
Det der med, at man er afsted alene, det giver bare noget helt andet.
Jeg bliver i hvert fald mere modig og tør jeg kaste mig ud i flere samtaler med fremmede. (Bare for en god ordens skyld; så snakker jeg altså ikke med Gud og hver mand. Der skal gerne være en anledning, og jeg ser lige folk an:)
Den store bonus ved at man snakker med "de lokale" der er, at så finder man også ud af, hvor alle de skjulte skatte er gemt.
For mig er tiden altid for kort, når jeg rejser! Jeg finder ud af en helt masse nye ting, og så er jeg for en stund mega træt af, at jeg ikke kan nå at udforske det hele!
Men så er det jo lige jeg træder et skridt tilbage og kan se, at muligheden for at komme igen faktisk findes. Altså hvis jeg virkelig gerne vil. Den er der bare ikke lige nu. Det kan jeg så glæde mig til i stedet😊.

I mellemtiden kan jeg så øve mig, undersøge og dele ud af alle de ting jeg gerne vil – og pludselig kommer muligheden for at tage af sted igen😊

Del 3

Har du fulgt med i Expo18-serien, så ved du, at du kommer til at høre om mit møde med både Buttiyoga og Electroyoga.
Virkelig spændende og absolut også en anderledes måde at lave yoga på.
To vidt forskelige yogaformer, med hver deres vej til at nå samme mål.
Jeg har prøvet at inddrage Butti-yogaen i min egen undervisning efter jeg kom hjem, hvilket har været noget af en oplevelse! Alt for fed!!!
Hvordan Buttiyoga og diskoyoga blev sammensmeltet med hatha yoga til en undervisning for 140 elever i 0.-6.klasse, kan du høre meget mere om i sidste del.

Har du lyst til at dele ud af dine egne erfaringer med rejser, yogafestvaller, mødet med yogastilarter eller måske bare en lille kommentar, er du mere end velkommen til at skrive.

Og lige igen; Sæt gerne kryds i kalenderen Fredag d.6.april 2018, til International Kids Yoga day. Selvom det er børnenes yoga-dag, så er voksne jo også velkomne 😊

Tak fordi du læste med

Na ma ste

- Citha -

 

 

 

 


 

Comment